top of page

Tippek

ee (2)
viragmakro
face2jpg

FACEBOOK, INSTAGRAM KÉPMÉRETEK

Beborul az ég, elered az eső. Lőttek a fotózásnak? Szerencsére rossz időben se kell lemondani a jó képekről, ilyenkor is számtalan érdekes téma vár arra, hogy megörökítsük.

Egyszerű makró fényképek készítése hétköznapi eszközökkel a piciny virágról. Hogyan alakítsd az előtered, háttered és a világításod otthoni eszközökből?

Milyen méretben érdemes a Facebook és Instagram közösségi oldalakra feltölteni fotóinkat? Miért érdemes az adott felbontást használni?

gimp

A GIMP egy ingyenes képszerkesztő program, amivel egy alap szintű fotófeldolgozást is megtudunk valósítani. Hogyan is használjuk?

SNAPSEED - ALKALMAZÁS

snap

Snapseed egy ingyenes alkalmazás, amely androidos és ios-es telefonokra és tabletekre használható. Egyszerű, könnyű, gyors képszerkesztés számtalan funkcióval

fotorr

FOTOR - KÉPSZERKESZTŐ

A FOTOR egy ingyenes alternatíva képeink feldolgozásához, kollázsok készítéséhez, vagy egyéb kreatív fotók szerkesztéséhez. Online is használható, de a program telepíthető.

02b

PhotoScape X - Képszerkesztő

A PhotoScape X egy ingyenes képszerkesztő és feldolgozó program, amely számos funkcióval bír.

ipiccy

iPiccy - Online képszerkesztő

Az Ipiccy egy böngészőből használható ingyenes képfeldolgozó és szerkesztő program. Számos fejlett eszközzel, funkcióval.

02

ImageResizer - Átméretezés

Egy még egyszerűbb, és gyorsabb módszer több fotó átméretezésére az ImageResizer - nevű program alkalmazása. Nézd meg, hogy működik!

02b

PhotoScape X használata - 1. rész

Kép megnyitása, alapvető képszerkesztő funkciók és gyors képfeldolgozás a programmal.

03

Kép gyors átméretezése

Egy fotó gyors átméretezését több módon, különféle programokkal megte-hetjük. Az általam használt módszer, az XnView ingyenes program használatával történik. Ezt mutatom most be.

06

Kötegelt átméretezés

Amennyiben egyszerre szeretnénk több képet átméretezni, azt is megtehetjük az XnView ingyenes programmal csupán néhány egyszerű lépésben. Ezt mutatom most be.

donate button
bottom of page