top of page

FOTOR - Ingyenes képszerkesztő alternatíva

Ha ingyenes alternatívát keresünk fotóink feldolgozásához, akkor egy remek választás lehet a FOTOR nevű program és ennem online változata. A programmal számtalan alapvető dolgot szerkeszthetünk, mindezek mellett beépített filterek, keretek, szövegek is hozzáadhatóak képeinkhez.

Az online változat elérhető:      www.fotor.com

A program letölthető:                 https://www.fotor.com/windows/index.html

f00

Magyar nyelv sajnos nem elérhető, de alapfokú angol, német (néhány egyéb nyelv) ismeretével könnyen kiigazodhatunk, az egyébként átlátható menüben. A képek szerkesztése ingyenes, a letöltéshez azonban regisztráció szükséges, ha az online változatot választjuk, de egy facebook-os belépést választva, erre sincs szükség. Prémium előfizetéssel még több funkciót érhetünk el, de az alap képfeldolgozáshoz ez nem szükséges.

f01
f02

Az online verzióban a képek megnyitása csak egy kattintás, vagy egyszerű behúzással is megoldható. (Kattins a képre a nagyobb méretért!)

A bal oldali menüben kiválaszthatjuk a szükséges  funkciókat, majd a csúszkák segítségével a kívánt értékeket beállíthatjuk.

f03

Amennyiben elkészültünk a szerkesztéssel, a Save ikonnal elmenthetjük képünket. Megadhatjuk a fájl nevét, kiterjesztését (jpg, png) a minőséget majd a Download gombbal lementhetjük. Regisztráció vagy facebook-os belépés szükséges hozzá!

f04
f05
f06

A kollázs készítő felület jó pár sablont kínál számunkra, de kedvünkre alakíthatjuk azokat. A képek elrendezése, a keretek mérete, színe is megváltoztatható. Valamint szöveget is hozzáadhatunk. A mentés az előzőekhez hasonlóan történik.

f07

A harmadik funkció, amit elérhetünk a kreatív dizájn felület, ahol különféle social média borítókat, képeslapot, mobil háttérképet és még számtalan lehetőséget alkothatunk.

tippek

f08

A telepíthető program is számtalan szerkesztő funkciót kínál. Egy elég jó alternatíva lehet, ha ingyenes, ugyanakkor kis méretű programot keresünk.

A kollázs is elérhető a programban, valamint kötegelt feldolgozást is végezhetünk.

donate button
bottom of page