top of page

Az ImageResizer – Képátméretező windowsra egy nagyon kicsi és egyszerű program, melynek segítségével néhány kattintással átméretezhetjük fotóinkat. amatőr fotózás

A program letölthető az alábbi linken keresztül a Download gombra kattintva:

04

A programot telepítsük fel, erre kb. 1 percre lesz szükségünk. Amennyiben a programindító ikon nem jelenne meg az Asztalon, a telepítési mappában megtaláljuk, ami alapértelmezetten a következő: C:\Program Files\Image Resizer for Windows

A program elindítását követően egyből a Megnyitás ablak lesz látható, itt tallózzuk be az átméretezni kívánt fotókat. Célszerű egy mappába másolni őket és az összest kijelölni, vagy manuálisan a kívánt fotókat kiválasztani. Megnyitás gomb.

Képek átméretezése ablak fogad bennünket. Látható, hogy 4 előre beállított méret választható és egy egyedi méretet is megadhatunk.

01

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a fekvő képek szélessége és az álló képek magassága alapján legyenek átméretezve, úgy mindkét négyzetbe írjuk be a kívánt méretet (első négyzet szélesség, második a magasság). Ha csak az egyiket töltjük ki, ebben az esetben az összes kép, csak ezen tulajdonság szerint fog módosulni.

Képek kicsinyítése, de nem nagyítás opció be van pipálva, akkor azokat a képeket, amelyek eredeti mérete kisebb, mint a megadott új méret nem fogja átméretezni. Ezt érdemes választani, hiszen a felfelé történő méretezés a képek minőségét rontja.

Eredeti képek átméretezése opció amennyiben kiválasztjuk, az eredeti képek törlődni és csak a módosított képek maradnak meg. Erre figyelni kell, ha az eredeti képeinkből nincsen másolat és később szeretnénk még használni őket.

Képek tájolásának figyelmen kívül hagyása opció amennyiben kiválasztjuk, nem fogja megkülönböztetni az álló és fekvő képeket az átméretezés során, tehát ezt ne pipáljuk be, ha egyedi oldalméreteket szeretnénk, külön az álló és fekvő képeinkhez.

02
03

Haladó beállításokban tudjuk az előre beállított méreteket módosítani, vagy újat hozzáadni. A kiterjesztést és minőségét megadni, valamint a fájlnév formátumát is megadni.

Az Átméretezés gombbal megkezdhetjük az átméretezést, amely néhány pillanat alatt meg is van, képeink mennyiségétől függően.

donate button
bottom of page