top of page

Lightroom kinézetének személyre szabása

A Lightroom kinézetét is személyre tudjuk szabni. Ezek a tippek a program teljesítményét nem befolyásolják, de egyéni ízlésünkre alakíthatjuk át a programot.

Splash screen elrejtése

A Lightroom programot elindítva az úgynevezett splash screen jelenik meg legelsőnek, addig amíg a program nem tölt be teljesen. Ha azt szeretnénk, hogy ez a kezdő képernyő ne jelenjen meg, csak vegyük ki a pipát a  Show splash screen during startup lehetőség elől.

Edit – Preferences – General – Show splash screen during startup

sc

A fotó mögötti háttér színének beállítása - Edit – Preferences – Interface – Background – Main Window – Fill color

Választhatunk a fehér, fekete és a szürke néhány árnyalata között. Egyéni ízlésünk szabja meg, hogyan szeretnénk használni.

05
04

Edit – Preferences – Interface – Lights Out – Screen color

Ha az ’L’ gyorsbillentyűt megnyomjuk egyszer vagy kétszer, akkor eltűnik a program a fotónk mellől és csak a fotó és a háttér lesz látható. Ez segít nekünk abban, hogy a fotónkat egyéb zavaró elemek nélkül is megtekintsük. Itt is választhatunk fehér, fekete, vagy néhány szürke árnyalat közül.

06
07

Ha fotónkat esetleg szeretnénk kinyomtatni és keretbe foglalni paszpartuzással, akkor ezzel a lehetőséggel megtekinthetjük, hogy milyen lenne a fehér, fekete, vagy szürke színben a paszpartu.

Edit – Preferences – Interface – Panels – End Marks

A Panelek végére rak egy kis díszt, ez tényleg csak apróság és egyéni ízlés kérdése.

08
09

Információk a képről - EXIF adatok megjelenítése

Az ’I’ gyorsbillentyű megnyomásával néhány hasznos információt jeleníthetünk meg a bal felső sarokban. Ismételt megnyomásra újabb adatok jelennek meg. Majd harmadszori megnyomásra az információk eltűnnek.

A View – View Options menü vagy a Ctrl+J billentyűkombinációval előhívhatunk egy ablakot, ahol beállíthatjuk, hogy mik legyenek az egyes megjeleníteni kívánt információk.

10
11
12
donate button
bottom of page