top of page

Képek importálása a Lightroomba

A feldolgozni kívánt fotóinkat egyenként is megnyithatjuk a programmal, de csoportosan is importálhatunk.  A képek importálását a Library modulban tudjuk megtenni. Erre több lehetőségünk is van.

  1. Ctrl+Shift+I billentyűkombinációval

  2. File menü – Import photos and videos menüponttal

  3. Import gombbal

  4. Vagy a Folders fülön a + jelre kattintva

01
02
03

Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, akkor felugrik az Import ablak.

04b
04

A Source fülön a Files alatt (kép - jobbra fentebb) megkeressük az adott mappát, ami tárolja a nyers fájljainkat. Erre rákattintva megjelenik a mappa tartalma, a benne lévő fotókkal.

Választhatunk, hogy egyszerre több fotó bélyegképként jelenjen meg, vagy teljes képernyős módban. Amennyiben a bélegyképet választjuk a Thumbnails csúszkával változtathatjuk a bélyegképek méretét. Ezzel több vagy kevesebb fotót jeleníthetünk meg egyszerre.

09
10

Képnézet mérete

Nézet kiválasztása

05

Az All Photos bepipálásával vagy alul a Check All gombbal az összes mappában lévő fotót kiválaszthatjuk. Ha nem szeretnénk mindet beimportálni, akkor a Uncheck All gombbal vagy a All Photos előtti pipa kivételével megszüntethetjük a képek kijelölését. Ekkor kézzel választhatjuk ki, hogy mely fotók legyenek beimportálva. Egyesével pipáljuk be a bélyegképek bal-felső sarkában lévő jelölőnégyzetet.


Ha az adott mappában már van olyan fotónk, amit korábban beimportáltunk a programba, abban az esetben ezeknek a képeknek a bélyegképei szürkével jelennek meg.

06

Ha megvagyunk a kiválasztással csak nyomjuk meg az Import gombbot a jobb-alsó sarokban.

A program elkezdi betölteni a képeinket, ez a fájlok számától, méretétől és a gépünk erejétől függően eltarthat hosszabb-rövidebb ideig.

Az importálást követően a Library modulban megjelennek a fotóink. Elkezdhetjük a fotók szelektálását, feldolgozását.

tippek

07

A beimportált képek a Library modulban

donate button
bottom of page