top of page
Keresés

A Bang Bang Club - Filmajánló

A mostani ajánlóban egy fotózással kapcsolatos játékfilmet szeretnék bemutatni. Amíg dokumentumfilm számos létezik fotósokkal, fotózással kapcsolatosan, addig mozi vagy televíziós film kevesebb. Legalábbis olyan, aminek valamennyire központi eleme lenne a fotózás. Nem számolom ide az olyan filmeket, amelyekben csak egy-egy jelenet erejéig láthatunk egy fényképezőt, vagy fotóst.

Jelenet a filmből

A Bang Bang Club egy valós eseményeket feldolgozó film, amelyben négy fotós barátságát, munkásságát követhetjük nyomon, az 1990-as évek elején lezajló dél-afrikai brutális rendszerváltás és polgárháború során. A fotósok nap, mint nap tették kockára életüket, azért, hogy megörökítsék az ott zajló kegyetlen eseményeket.


Jelenet a filmből

A fotósok elhivatottsága és céltudatossága sokszor erkölcsi kérdéseket is felvet, ami napjainkban még helyénvalóbb. Közbe kell-e lépniük, amikor néhány méterre tőlük vernek agyon valakit? Az elkészült fotók pusztán a hírnévért készülnek, vagy ezzel szeretnék megmutatni, hogy mi zajlik a világban? Ezt mindenki döntse el magában.


A filmből megismerjük a híresebb fotók készítésének körülményeit és a fotósok életébe is bepillanthatunk.


Ajánlom azoknak, akik szeretik az igaz történeteken alapuló filmeket, azoknak, akik szeretnék jobban megismerni a fotósok munkáját és fotóik készítésének körülményeit.


Kevin Carter, Greg Marinovich, Ken Oosterbrock, Joao Silva

A film előzetese: https://youtu.be/y5HXXh7LEKI

5 megtekintés0 hozzászólás