top of page
Search

Isten városa - Filmajánló

Isten városa - Cidade de Deus – City of God (2005).


A film Rio de Janeiro nyomornegyedében játszódik, ahol két fiatal életét és cselekedeteit követhetjük nyomon kb. 15 éven keresztül, a hatvanas évektől a nyolcvanas évek elejéig. Az egyik fiú egy szegény, törékeny fekete srác, aki kellően okos és félénk ahhoz, hogy bűnözővé váljon. Míg a másik srác a sötétebb utat választja és drogdíler lesz, rengeteg apróbb és nagyobb bűntettel maga mögött.

Buscape felnőttként a filmben

Számtalan szereplő kerül velük kapcsolatba és rajtuk keresztül ismerjük meg a környéknek a szomorú és erőszakos történetét. Ez a történet erős és néhol gyomorforgató. Egy olyan helyen, ahol mindennapos az erőszak, a gyilkosság. A gyilkosság a túlélésért, a hatalomért.

Részlet a filmből

Buscape (magyarul Rakéta), a fiatal, fotózás iránt érdeklődő fiú szemén keresztül látjuk az eseményeket. Az ő életszemléletén keresztül értjük meg az itt élő emberek, és gyerekek erőszakos soha véget nem érő, konfliktusokkal teli világát, melyből látszólag lehetetlen kitörni.


Részlet a filmből

Buscape karakterét Wilson Rodriguez brazil fotóriporterről mintázták, aki számos hasonló, a filmben megelevenített történetet látott és megörökített élete során.


Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=dcUOO4Itgmw A film előzetese csalóka, egy pörgős, akciófilmet idéz, de a film ennél sokkal mélyebb, és jobb.

34 views0 comments
donate button
bottom of page