top of page

PhotoScape X - Fotófeldolgozó program

A PhotoScape X egy ingyenesen használható, sokfunkciós képszerkesztő program, amely Mac és Windows 10 operációs rendszeren használható. Amennyiben régebbi Windows rendszerünk van, akkor a PhotoScape 3.7 verziója szolgál számunkra.

A program letölthető: http://x.photoscape.org/

A program képnézegetőként is használható (Viewer). A képek különböző megjelenítése mellett, a fotók exif adatait is megmutatja.

01

Az képszerkesztő (Editor) számos funkciót kínál képeink feldolgozásához. Számos képformátumot ismer, köztük nyers formátumokat is.

02
02b

Bizonyos fejlett funkciók csak PRO előfizetés mellet használhatóak, de az alap, ingyenes lehetőségek is elegendőek a képfeldolgozáshoz.

Fotó elforgatása, tükrözése, átméretezése, vágása, fekete-fehér, monochrome, HDR és még néhány egyéb lehetőség azonnali elérése.

02c

Az Editor fülön belül az Adjustments pontban számos részletes beállítást tudunk fotóink feldolgozásakor megváltoztatni ezzel még nagyobb lehetőséget kínálva a fotófeldolgozásnak.

02d

A kiválasztott funkciók egy új ablakot nyitnak meg, ahol csúszkák segítségével, vagy számszerűen meghatározva tudjuk az egyes értékeket megváltoztatni.

A változtatás hatása azonnal látható a képünkön, így szemre, ízlés szerint módosíthatjuk azokat a kívánt eredmény elérése érdekében.

Az Apply gomb a változtatás elfogadása, a Cancel pedig annak elvetése.

A PRO jelöléssel ellátott funkciógombok, csak PRO előfizetők részére aktív. Az összes többi lehetőség ingyenes használat mellett is elérhető, alap képfeldolgozáshoz elegendő.

A COLOR fül szintén képfeldolgozásra szolgáló funkciókat rejt. Itt is csúszkák és értékek megadásával tudjuk elérni a kívánt hatást. Az Auto funkciók (Color, Levels, Contrasts, HDR) használatával gyors feldolgozást végezhetünk, amely elég jó eredménnyel dolgozik.

03
03b
03c

Az alap beállítások mellett a More... fülön további beállítások érhetőek el.

A Mask... fülön különféle ecseteket használhatunk, ha a kívánt változtatást csak a fotó egyes részein szeretnénk elérni.

04
05
06
07

A Film fül különböző előre definiált szín preseteket tartalmaz, melyekkel egyedi hatásokat érhetünk el.

A Light fül különféle fény effektekkel, filterekkel szolgál.

A Frame fülön belül pedig számos keretet találunk, amit képünkre rakhatunk ízlés szerint.

Az Insert fülön különféle képi elemeket helyezhetünk el a fotón. Akár szöveget, klip-artokat, dizájnelemeket.

A Tools fül ecseteket tartalmaz, amellyel rajzolni, írni, színezni tudunk képünkön.

A Save fül szolgál a kész fotó elmentésére. Ugyanitt új képet is megnyithatunk (Open) vagy visszaállíthatjuk az eredeti fotót, továbbá összehasonlíthatjuk a kettőt.

A lenti fotón egy eredeti kép és az Auto feldolgozó funkcióval készült szerkesztett verziója látható. A program korrekt utómunkázási lehetőséget ad.

08

tippek

DSC_0885
DSC_0885
donate button
bottom of page