top of page
Keresés

5 Fotós YouTube csatorna ajánló

Frissítve: 2022. febr. 4.

Az alábbiakban szeretnék Nektek bemutatni néhány olyan fotózással foglalkozó hazai Youtube csatornát, amelyeket érdemes lehet követni. Ezek a csatornák olyan fotós tartalmakat osztanak meg, melyből tanulhatunk. Különféle tippek, trükkök, oktatóvideók és egyéb érdekes videók, lájvok érhetőek el rajtuk. Ha már rákerestél a fotózással kapcsolatos kulcsszavakra a Youtubeon, akkor valószínűleg már több csatornába belefuthattál és ismerheted is őket.


Budai Petur

Hetente 1-2 új videóval jelentkező csatorna. Leginkább oktató jellegű tartalmak úgy, mint Adobe Lightroom és Photoshop, valamint egyéb képszerkesztő programok bemutatása, használata. De mindezek mellett fotós alapfogalmak és technikák érthető magyarázata színesíti a csatornát. Heti rendszerességgel jelentkező élő képértékelős adások, minden csütörtökön 20:00-tól. A nézők által beküldött fotók elemzése, értékelése, építő jellegű kritikák megfogalmazása segít abban, hogy a hibáinkat észrevegyük és tanulhassunk belőlük. Patreon támogatóként plusz tartalmak is elérhetőek.


YT: https://www.youtube.com/c/BudaiPetur/videos

Web: http://digiretus.hu/Szabó Viktor

Fotózással, videózással és drónozással foglalkozó fiatalos, feltörekvő csatorna. Oktatóvideók mellett számos egyéb érdekes fotós és videós tartalom is elérhető a csatornán, valamint a blogon és PodCast adásokban. Tartalomgyártással kapcsolatos tanácsok, tippek is sokunk segítségére válhatnak.


YT: https://www.youtube.com/c/Szab%C3%B3ViktorYT/videos

Blog: https://blog.szaboviktor.com/

PodCast: https://blog.szaboviktor.com/fotos-podcast/ Content Rumble podcast: https://www.youtube.com/c/ContentRumble/videosIhász Ingrid – DreamWorldPhotography -

Oktató jellegű tartalmak, főleg Adobe Lightroom és Photoshop témában. Fotózási alapok és retusálási tippek, trükkök bemutatása. E-bookok, oktató videók is elérhetőek a weboldalán, melyek között ingyenes tartalmakat is találhatunk.


YT: https://www.youtube.com/c/DreamWorldPhotography/videos

Web: https://dreamworldphoto.hu/Lampert Benedek - AquilaPhotoBlog

Oktató jellegű tartalmak, főleg Adobe Photoshop témában. Mindezek mellett számos videó található Legó fotózással kapcsolatosan, melyben Benedek kiemelkedőnek és egyedinek számít hazánkban. De mindezek mellett fotós túra videók is elérhetők, melyben Európa számos országa szerepel úticélként, de Amerika is meghódításra került már.


YT: