top of page
Keresés

A felejtés virágai - Filmajánló

A felejtés virágai című film az 1991-ben kirobbant balkáni háborúba enged betekintést. A történet főszereplője Harrison lloyd (David Strathairn) Pulitzer-díjas fotográfus, 1991. októberében utazik Jugoszláviába, hogy tudósítson az ottani eseményekről. Az egyre erősödő zavargások közepette Lloydnak nyoma vész Horváthországban. Fotós kollégái Yeager és Kyle egy idő után feladják a keresését. Lloydot eltűntnek nyilvánítják, majd az Amerikai Sajtóintézet bejelenti halálhírét.

Jelenet a filmből

Felesége Sarah (Andie Macdowell) azonban ebbe nem akar beletörődni, és úgy határoz, hogy megkeresi férjét. Otthon hagyja két gyerekét és a háborús övezetbe utazik, ahol találkozik Lloyd társaival. Megindul a keresés a férje után ebben a kilátástalan helyzetben. A film egy szerelmi történet, amely a háború borzalmaiba is betekintést enged, és hitelesen, életszerűen mutatja be, annak borzalmait. Ez a háború, amely a II. világháború óta az egyik legvéresebb konfliktus volt, amely nem messze zajlott határainktól.

Jelenet a filmből

Ajánlom a filmet azoknak, akik szeretnék jobban megismerni ezt a nem túl távoli történelmi eseményt és elgondolkodni annak borzalmain. Akik szeretnének belelátni azoknak a fotósoknak a életébe, tetteibe, akik átélték mindezt és saját életüket kockáztatták, azért, hogy tudósításaikkal felhívják a világ figyelmét a történtekre. Bár a háború valós események alapján lett megmintázva, Lloyd karakter kitalált karakter. Ám ez mit sem von le a film mondanivalójából.

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

A film előzetese: https://youtu.be/ihtZlh0qkd4


1 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
donate button.png
bottom of page